De førende danske smykkedesignere

Det er kommet rigtig stor konkurrence blandt de danske smykkedesignere. For ikke mindst er der kommet mange nye til, de seneste 5-10 år, men de skal ligeledes konkurrere med store udenlandske smykkeproducenter.

Det skal nævnes, at det altid er subjektivt hvem der er de førende, men der er alligevel nogle man ikke kan komme udenom. Smykkedesignere med stor national og international succes. Dem vil vi fokusere mere på i denne artikel.

Georg Jensen

Georg Jensen er nok det mest veletablere brands i smykkebranchen og de består ikke kun af én designer. Grunden til at virksomheden bliver nævnt er, at det var Georg Jensen der skabte grundstene til den store succes. Man kan ikke overvurdere den betydning som Georg Jensen har haft for dansk smykkedesign igennem tiden.

Ole Lynggaard

Ole Lynggaard er en anden af de større og ældre designere i Danmark. Han startede helt tilbage i 1963 og har specielt fokus på de luksuriøse smykker. Kvaliteten er i højsædet og trods virksomhedens store erfaring, har de fortsat evne til at lave innovative smykkedesigns.

Julie Sandlau

Julie Sandlau er en af de dygtige upcoming smykkedesignere. Hun er allerede blevet international kendt og hendes smykkedesign er blevet bemærket af celebrities som Helena Christensen, Gwyneth Paltrow og Keira Knightley. Det er store stjerner på den internationale scene og man kan næppe få bedre promovering.

Antallet af nye smykkedesignere stiger

Det er nemt at se antallet af danske smykkedesignere er højere anno 2013, sammenlignet med for 10 år siden. Der er mange gode grunde til det og der er ingen tvivl om en af de mest væsentlige er, at smykkemarkedet er blevet markant mere attraktivt.

Det øger interessen fra både smykkedesignere, producenter og andre interessenter i branchen. Samtidig har der været en forstærkende effekt blandt landets unge designere, som har set det kan lade sig gøre for andre.

Det giver altid ekstra motivation og tro på, at man selv kan skabe en succesfuld smykkevirksomhed med sine designs.

Sidst så er det værd at nævne, at dansk design generelt er blevet mere anerkendt internationalt og det giver et bredere aspekt, hvis man vælger at starte som selvstændig.

Der er helt sikkert mange flere faktorer der har spillet ind. Men som smykkeentusiast er der kun god grund til at glæde sig over tendensen.