Det farlige liv som modeblogger

Hvem havde troet det kunne være farligt at være modeblogger? Det er nok en realitet der overgår de flestes forstand, da mode er et relativ harmløst område. Det var ikke tilfældet for Jeanett Drevsfeldt, der ifølge nyheden på DR.dk, har modtaget trusler på livet.

Det er specielt på Bloggersdelight.dk at der en stigende tendens til, at danskere er begyndt at dele deres interesser og meninger om mode.

Med ytringsfrihed i Danmark, kan man derfor undre sig over hvordan det kan komme hertil og hvorfor visse folk har et behov for sende disse trusler.

Hvordan kan det gå så vidt?

Denne historie er ikke den eneste og mediebilledet har i flere omgange nævnt personer der er blevet truet for at blogge. Selvom man må mene at specielt emner som mode, smykker og tøj er fuldstændig harmløst.

Det oplagt spørgsmål er selvfølgelig; hvordan kan det gå så vidt? Der er nok ikke et simpelt svar på det, men udbydere som Bloggersdelight.dk bør gøre mere ud af sikkerheden for deres brugere.

Det bør ikke kunne få sådanne konsekvenser, at lægge billeder op at sit nye tøj, smykker eller accessories. Eller at fortælle om den nye smykkeshop der lige er kommet på markedet.

Man bør i høj grad skele til de største blogudbydere i verden som WordPress, der med over 60 millioner brugere på verdensplan, har en speciel viden og erfaring at trække på. Der er nemlig metoder til at stoppe, eller i hvert fald minimere antallet af disse episoder.

Metoder til at stoppe det

En af de meget anvendte metoder er, at dem der kommenterer skal være logget ind for at kunne gøre det. Så man er forpligtet til at fremvise en eller anden form for identitet. WordPress tilbyder en mulighed for, at man skal være logget ind som WordPress eller Facebook bruger, for at kunne kommentere.

Hvis denne tendens fortsætter bør Bloggers Delight og lignende, fokuserer på muligheden for at synliggøre dem der kommenterer. Så man er tvunget til at stå ved det. For så længe man kan gøre det anonymt, er risikoen for at skrive trusler begrænset.

Kilde: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/08/01/152959.htm