De mange nye designere i smykkebranchen

Det boomer med nye designere i smykkebranchen og der kommer nye til hvert år. Det kan derfor være svært at følge med i, hvem der er nye og hvem der er blandt de mest talentfulde.

Denne artikel vil hverken lave toplister eller fremhæve smykkedesignere, da det i høj grad er subjektivt. Den vil derimod give dig et indblik i 4 af de nye danske designere og hvad de står for.

Izabel Camille, Signe Just, Julie Sandlau og Mai Manniche vil alle være i fokus.

Vi kan være stolte af de danske smykkedesignere

Der er ingen tvivl om at vi som danskere kan være stolte af vores nye smykkedesignere. De har generelt et internationalt snit i deres designmæssige niveau og det er en klar årsag til, at de alle har pænt med succes.

Fokus på det elegante, stilfulde og alligevel eksklusive udtryk, går igen for mange af designerne.

Julie Sandlau er kendt for at hente hendes inspiration fra flere forskellige kulturer, hvilket tydeligt afspejler sig i hendes smykker. Det giver dem en særlig kant og eksklusivitet. Det primære fokus er på elegante og sofistikerede smykker, hvilket hun har haft stor succes med.

Izabel Camille er en person med et brand, der er startet af Ann Ulrich og Kamille Vibekke Østergaard. De har i fællesskab skab smykkevirksomheden, med beliggenhed i Nordsjælland. Kendetegnede ved deres smykker er, at de er fremstillet i sterling sølv og med et specielt sandblæst udtryk. De har blandt andet deres inspiration fra Thailand, som de samarbejder med i udviklingsfasen.

Signe Just er 33 år og både guldsmed og smykkedesigner. Det giver hende gode forudsætninger for at fremstille attraktive smykker. Ældre generationer i familien har tidligere været involveret i branchen og derfor var det et naturligt sted for Signe Just. Hun er meget inspireret af naturen og det rå udtryk. Hun forsøger altid at give smykkerne et særlig ‘magisk’ udtryk, hvilket gør dem ret fantasifulde.

Mai Manniche er nok ikke et navn der klinger hos særligt mange, udenfor designerbranchen, men det gør JEWLSCPH til gengæld. Det er virksomheden som Mai Manniche stiftede i 2005 og siden har hun haft stor succes med hendes produkter. Smykkerne har fokus på stil og på at understrege kvindens personlighed. En passioneret danske smykkedesigner, hvilket kommer til udtryk i de flotte produkter.